Skotøy

En god joggesko har alle behov for, til yngre utøvere kan vi anbefale Asics GT-1000 eller tilsvarende modeller. Eldre utøvere har gjerne egne preferanser eller favoritter, ønskes det tips i skovalg kan vi prøve å hjelpe – send oss en e-post på kontakt@fyllingenfriidrett.com eller så får man veldig god hjelp på Løplabbet i Bergen sentrum.

Vi anbefaler at utøvere prøver seg litt med piggsko fra 9-10 års alderen og at man fra og med 11 år løper og hopper med piggsko. En piggsko er en sko med metallpigger under deler av skoen, disse piggene er her for å bedre utøverens feste på banen. Piggsko brukes først og fremst i konkurranse, man varmer alltid opp i joggesko og mesteparten av trening gjennomføres i joggesko.

Det finnes forskjellige typer piggsko, noen for løp og noen for hopp, men det finnes også sko som passer til det meste. For yngre utøvere anbefaler vi å benytte en allroundsko som passer til alle grener. Piggsko kan prøves og kjøpes både på XXL og  MX sport i Laguneparken. Løplabbet i Bergen sentrum har også et utvalg av piggsko.

Hvis du har piggsko er det fint hvis du tar disse med på trening og stevner, så vil trenerne informere om når du kan benytte dem.

Asics GT-1000

Asics GT-1000

Piggsko

Piggsko